Disse trends vil præge 2017

Vi kan ikke få nok – disse 8 planter skal vi eje i 2017

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

Hvis der er noget vi bare ikke kan få nok af i indretningen så er det planter. De bliver i hvert fald ved med at være in, og der dukker hele tiden nye op, som man gerne skal have i sin bolig. Dertil har vi også set trends indenfor planter, første var det kaktusser og sukkulenter, så var det mange planter, dernæst store stueplanter som vi også stadig er ret glade for. Nu tager vi så et kig på hvilke planter der i følge min mening i hvert fald, kan gå hen og blive lidt mere “in” i løbet af 2017.

Nogle af dem har du måske mødt før, andre er er gamle kendinge og nogle er du ikke stødt på før. Så lad os tage et kig på hvilke 10 planter vi skal eje i 2017.

Læs også: Top 10 – Populære planter i 2015

OXALIS TRIANGULARIS/SOMMERFUGLE KLØVERvi kan ikke få nok - disse 8 planter skal vi eje i 2017
1

En yderst smuk plante/blomst, som jeg personligt har beundret i længe. Den er blevet set op til flere steder i diverse hjem, dog har den endnu ikke været en af de der must have planter. Det tror jeg den bliver i 2017. Jeg skal i hvert fald have købt mig en!

CALATHEA ORBIFOLIAcalathea orbifolia2

En plante som dukkede lidt op i blog land i slutningen af 2016 er Calathea Orbifolia. Den har nogle super smukke blade og kan faktisk købes i Ikea. Det har jeg i hvert fald gjort. Der findes rigtig mange smukke planter i Calathea familien, så tag lige og se om der skulle være nogle af dem som passer perfekt til dig. De kan ofte have nogle ret så farve- og mønsterrige blade.

MEDINILLAmedinilla3

I oktober viste jeg denne smukke plante frem på bloggen. Dens smukke udseende afspejles også i navnet – Medinilla. Så bliver det vist ikke mere fint og feminint. Ikke nok med at den har nogle virkelig fine blomster, som kan holde i 3-5 måneder, så har den også nogle rigtig fine store blade. Jeg er lige så vild med den nu, som da jeg købte den i oktober.

Læs også: Medinilla – den smukkeste plante jeg længe har set

OLIVENTRÆ
Oliventræ
4

Oliventræet, nok mest af alt kendt fra sommerdestinationerne, hvor de i hvert fald i Italien er at finde mange steder. De fine træer, specielt i den mindre udgave, kommer nu indendøre og går rigtig fint i spil både med den simple minimalistiske stil men også med den mere farverige stil. Dertil kan man næsten kun tænke på sommerferie og varmt vejr, når man ser på den. Det er i hvert fald mine tanker.

BANANPALME
Bananpalme
5

Palmer i indretningen har været populære i et godt stykke tid, dog mest kentiapalmen, som også er vildt flot. En palme jeg tror vi vil se mere til er bananpalmen. Den har nogle rigtig fine store blade og giver ligesom oliventræet en tropisk stemning i indretningen.

Læs også: Tips og tricks når man skal lave sine egne avocado planter

PHLEBODIUM AUREUM/BLUE RABBITS FOOT FERN 

Phlebodium pseudoaureum
6

Denne plante var en af mine favoritter her hjemme, og nu siger jeg var, fordi den er desværre død. Selvom den skulle være let at passe, synes jeg ikke helt det holdte stik. Jeg fandt i hvert fald ud af hvordan den skulle passes for sent, så nu er den gået bort. ØV! Men i hvert fald så er jeg stadig vild med den og vil gerne købe en ny og give den et skud mere. Den holdte alligevel i et år ca. Man skal i hvert fald passe på med at give den for meget vand og så skal den helst tørre ud mellem hver vanding. Hvilket jeg tror var derfor den døde. Men i hvert fald så spår jeg den en god fremtid her i 2017.

AECHMEA

bromelia aechmea7

I 2017 tror jeg vi kommer til at se mere til planter med en fin blomst. Som eks. denne smukke sag eller Medinilla’en. Planten her hedder Aechmea og i denne familie findes der også flere forskellige arter, alle med nogle flotte blade og en smuk blomst. Denne ovenfor er helt klart min favorit!

ELEFANTØRE – ALOCASIA COLOCASIA

Elefantøre8

Endnu en plante hvor der findes mange smukke i dens familie. Jeg har selv haft en derfra, hvor dens blade har bløde former og en fint lyst mønster på bladet forside. Se planten her. Denne her udgave er en tand større og har nogle virkelig fine store blade. Endnu en jeg gerne ville eje.

Læs også: DIY skab smukke mønstre af planter og blomster til dine rammer

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

8 kommentarer

 • Alle sammen super fine planter! Og nu bliver mit lille oliventræ endelig in igen 😀
  Camilla | http://cammi.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Ej hvor dejligt! Ja de er rigtig fine og fedt at den nu er “med på moden” igen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej Charlotte,
  Jeg faldt over din blog i går, og blev pludselig klar over, at jeg ikke har gjort meget nyt ud af min indretning i de tre år jeg har boet i min nuværende lejlighed. Derfor har jeg brugt TIMER på bloggen i dag, og jeg er hermed opdateret og inspireret. 😀 Der er endda røget et par planter ind i stuen allerede.
  Så TAK for inspirationen og keep up the good work!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Hej Ditte
   Tusind tak for din søde kommentar! Hvor er det skønt at høre og dejligt at jeg kan være til hjælp med din fornyelse af din lejlighed! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alle sammen nogen super fede og flotte planter, virkelig! Gid jeg havde plads, haha!

  god weekend og dag!
  http://blogbykathrine.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Haha ja sådan har jeg det også. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Der er vist nogle planter, jeg skal have købt. Jeg havde allerede en Maranta, i familie med Calatheaen, desværre døde den. Så hvis du har nogle tips til at passe den, modtager jeg dem gerne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Hej Henriette
   Ja jeg skal vist også på shoppingtur. Hm nej desværre ikke, det er ikke så længe siden jeg købte calatheaen. Indtilvidere får den vand ca en gang i ugen. men synes altid det er svære at passe planterne om vinteren, da de ikke skal have lige så meget vand som ellers og så er der mindre lys, hvilke gør dem mere overfølsomme, så min calathea har allerede fået nogle gule blade. Håber ikke det fortsætter!:)
   Men skal nok sige til hvis jeg erhverver mig nogle gode erfaringer med den. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse trends vil præge 2017