Rhombe by Lyngby Porcelæn

8 uundværlige tips til dig som gerne vil blogge eller er blogger

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

Nu har jeg efterhånden blogget i et par år, og gennem denne tid har jeg lært ufattelig meget, som jeg er super taknemlig for. Mange af de ting jeg har lært, er noget jeg ofte bruger i min uddannelse og det er nogle ting, som jeg vil kunne bruge i mit arbejdsliv.

I løbet af denne tid, har jeg også fået en del henvendelser om hvad man skal vide inden man går igang og om jeg har nogle råd og tips til blogging. Derfor har jeg samlet 8 af de mest uundværlige tips til dig, som gerne vil starte en blog.

blog

1. Hvad vil du fortælle/vis din passion?
Inden du går i gang med at blogge, er det vigtigt at vide hvad du vil fortælle. Det nytter ikke at du bare blogger om løst og fast, uden du egentligt har en pointe med det du vil fortælle. Så del ud af din passion og inspirer andre mennesker. Det der ofte gør en blog god, er at man som læser kan mærke personen bag bloggen, at man kan mærke de er passioneret omkring emnet og har noget at fortælle læseren.

2. Gør det ikke fordi du vil tjene penge på det
Du skal ikke starte en blog, hvis du kun gør det for at tjene penge. Det er langt fra alle bloggere, der tjener penge på det. Og nogle gange kan vejen til en succesfuld blog være lang. Du skal gøre det fordi, du føler du har noget at bidrage med. Får din blog en del læsere, er muligheden for at tjene penge på det en del større.

By Lassen

3. Lær dine redskaber at kende
Da jeg startede med at blogge, kendte jeg ingenting til Photoshop, WordPress eller SEO. Men der er snakken en helt anden i dag. For at gøre en blog god er det vigtigt at kende til en del forskellige redskaber.

WordPress
Wordpress er et software program, som kan anvendes på mange hjemmesider og blogs. Det er efter min mening det bedste redskab, når man skal skabe en god blog. Hos Bloggers Delight anvender vi også WordPress, dog i en lidt mindre avanceret udgave, end den man normalt bruger. WordPress downloader du når du har købt dit eget domæne og derefter kan du gå i gang med at blogge. Der er rigtig mange funktioner i WordPress, som man lige skal give sig tid til at finde ud af. Dog kan du finde rigtig meget på nettet, gennem tutorials på youtube eller i WordPress forummet.

Photoshop og Illustrator
Er i min verden uundværlige programmer. Jeg bruger dem rigtig ofte til collager, produkt opsætninger og redigering af billeder. En hurtig forklaring af programmerne til dem der ikke ved det i forvejen: Photoshop anvendes til redigering af billeder, derudover kan du også tilføje tekst og klippe eks. produkter ud, som så kan anvendes i en collage. Illustrator er egnet til grafisk arbejde, hvis du eks. vil lave en plakat. Du kan dog også lave collager i Illustrator. Du kan finde et hav af tutorials på youtube, som gør det hele en del lettere, da det godt kan virke uoverskueligt i starten.

Search Engine Optimazation (SEO)
Et ufatteligt vigtigt redskab er SEO. I bund og grund går det ud på at du optimere din blog, så søge maskiner som Google, har lettere ved at finde netop din blog. Gennem din wordpress blog kan du installere et plugin, som gør at du kan bruge dette værktøj. Du behøver ikke en af de avancerede plugins, men bare en basic. Den jeg har hedder “WordPress SEO af Yoast” og den fungere udemærket. Så får du et vindue under dit indlæg, som ser sådan ud.

Uundværlige tips

For at kunne udnytte din SEO skal du bruge et ord, som beskriver det emne du skriver om i hvert enkelt indlæg. Det er dit fokus ord. Så har du en meta beskrivelse, som er det sted hvor du skriver ord, der beskriver dit indhold i indlægget. Til dette indlæg kan eks. være: tips,blogger tips,blog værktøjer,sociale medier,netværk. Et andet tip når vi snakker om SEO er, at give dine billeder navne, så de passer til indlæggets indhold. Hvis du søger på nettet, kan du finde rigtig meget omkring dette emne.

Sociale Medier
Vil du gerne ses, så skal du for guds skyld være på de sociale medier og gerne alle dem der findes. Her giver du dine læsere mulighed for at følge din blog, og det giver dig også et indtryk i hvor mange der egentligt kan lide din blog og læser med. De sociale medier jeg bruger er: (dog er nogle mere brugt end andre)
Facebook
Instagram
Bloglovin
Pinterest
Linkedin
Google+

Twitter er også en god måde at dele indlæg og “samle” følgere, dog er det ikke en platform, jeg er specielt vild med.

Google analytics
Når man har en blog, vil man også gerne vide om der egentligt at nogle, som følger med derude. Dertil er google analytics et super værktøj. Her kan du se hvor mange sidevisninger, besøg og unikke besøg du har. Du kan også se hvor mange der læser med lige nu, og hvad de læser. Derudover er der mange andre gode elementer, som man kan bruge en del tid på. Lyngby vase

4. Skab gode indlæg
For at sikre dig at dine læsere har lyst til at vende tilbage, er det vigtigt at lave nogle gode indlæg. Det kan være meget svært at definere hvad et godt indlæg er, men som tidligere nævnt så del ud af din passion og vis læseren hvem du er. Så meget som du selvfølgelig selv tillader.

Tip: inddel dit indlæg i afsnit. Det giver mere luft i teksten og giver læsere en større lyst til at læse det hele, frem for at det hele stod skrevet i en lang tung tekst.

5. Gør det visuelt lækkert
Gennem wordpress er der et hav af muligheder for at lave et lækkert layout til din blog. Her kan du vælge temaer, som så udgår selve layoutet og er du mere erfaren indenfor området, kan du begive dig ud at designe dit eget layout.

Derudover er det vigtigt at bruge billeder af god kvalitet og ikke grumsede billeder. Lav nogle smukke moodboards og sæt produkt billederne pænt op. Det gør det langt mere attraktivt for læseren.

6. Vis personlighed
Som tidligere nævnt er personlighed vigtigt. Vis læseren hvem du er, hvad du kan og del lidt ud af dine erfaringer. Du behøver ikke dele ud af dit privatliv, hvis du ikke vil, du kan sagtens vise din personlighed på andre måder. Gennem den måde du skriver, dine billeder eller måske nogle personlige indlæg om dig selv.

Vi som mennesker er født nysgerrige, og derfor vil vi rigtig gerne vide personlige ting om andre mennesker. (Nysgerrigheden er nok størt ved kvinder) Man kan ofte som blogger se at sidevisningerne stiger, når man laver et personligt indlæg. Dog skal du ikke dele ud af hvad som helst, bare for at få dine sidevisninger til at stige.

hygge hjørne

7. Lær af dine yndlings blogs
Har du nogle blogs du elsker, så lær af dem. Se hvad de gør, hvordan de sætter deres billeder op og hvad de skriver. Du skal selvfølgelig ikke kopier det de laver, men du kan sagtens drage inspiration derfra.

8. Bliv en del af et netværk
Nogle starter med at blive en del af et netværk andre gør ikke. Dette er meget forskelligt, jeg gjorde ikke og det er jeg virkelig glad for. Jeg ville ikke have lært WordPress så godt at kende, for der skulle jeg altid selv finde ud af, hvad problemet var. I et netværk kan man altid få hjælp, så der er selvfølgelig gode og dårlige ting ved begge.
Et blogger netværk giver dig mulighed for at tjene penge og skulle gerne give dig nogle flere besøg, da der bliver linket til din blog fra andre blogs.

Til sidst vil jeg lige tilføje at det er vigtigt at have tålmodighed, det er langt fra alle der bliver store fra den ene dag til den anden. Jeg betragter ikke min blog, som særlig stor, men det har krævet mig blod, sved og tårer at nå her til hvor jeg er i dag. Nogle kommer hurtigere frem, andre gør slet ikke, så hav tålmodig og lyt til dine læsere.

OG anvender du nogle andres billeder, så link altid tilbage til ophavsmanden. Er der noget som gør mig sur, så er det når man ser bloggere, der ikke linker til dem som ejer billederne. Det er bare dårlig stil!

Jeg håber alle disse tips, kan hjælpe dig lidt på vej, hvis du overvejer at lave en blog eller gerne vil optimere din nuværende. Jeg plejer at sig, at hvis man har en passion man vil dele og gerne vil blogge om det, så gør det!

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rhombe by Lyngby Porcelæn