1. søndag i advent give away - I Love My Type

5 tips til den simple kalenderlys dekoration

I morgen er det d. 1 december, hvilket betyder at nu er julen for alvor begyndt! Det sagde jeg vist også i går, da jeg satte denne lækre advents konkurrence igang, men i hvert fald. SÅ ER DET NU DET SKER!

Som jeg har sagt så mange gange før, så elsker jeg julen. Det er bare den bedste tid på året. Alle er glade og så er der en skøn magisk følelse i luften. I lørdags holdt vi fødselsdag for min mor, hvor vi også fik julet en masse. Julemarked, ud i skoven for at finde mos og grene og så hjem og lave juledekorationer. I den anledning fik jeg lavet denne simple kalenderlys dekoration.

MIN KALENDERLYS DEKORATION

Kalenderlys dekoration

Jeg er faktisk ret vild med den og så er den bare super simpel at lave. Inden havde jeg  skaffet en fin bakke fra Nur Design, de fine juletræer og kalenderlyset fra Søstrene Grene.
Jeg brugte våd oasis, som jeg skar ud i en rund form og derefter placerede jeg mos på oasisen. Jeg brugte “ståltråds stænger”, så mossen blev på sin plads. Derefter skar jeg noget af mossen af på toppen, der hvor lyset står, så lyset står mere stabilt. Og så er der ellers ikke mere i det. Simpelt og let!

Kalenderlys

INSPIRATION TIL KALENDERLYS DEKORATIONEN

Udover at ville vise jer min kalenderlys dekoration, så vil jeg også dele lidt inspiration, til hvordan den ellers kan se ud. Selvom der nok er mange af jer, som allerede har lavet en dekoration, så er det nok ikke alle.

kalenderlys inspo1//2//3//4//5//6

Som I kan se er alle de eksempler jeg har fundet, meget simple og lette at lave. Det hænger i grunden sammen med, at jeg bedst kan lide når de er simple. Jeg er ikke specielt vild med alle de røde nisse og glimmer og glitter, når det handler og julepynt og dekorationer. Det skal bare være simpelt.

Den opmærksomme læser har måske allerede spottet min kalenderlys dekoration fra sidste år, nr. 4 på collagen foroven. Den var endnu mere simpel en den jeg har lavet i år og jeg er stadig også ret vild med den fra sidste år. Når men nu til et par tips til hvordan man kan lave den simple kalenderlys dekoration eller en juledekoration for den sags skyld.

TIPS TIL DEN SIMPLE KALENDERLYS DEKORATION

Hold det simpelt

Det vigtigste tip i denne sammenhæng er at holde det simpelt. Selvom man måske har fundet 20 julekugler, 10 juletræer, en masse gran og 4 slags mos i skoven, så vælg den sikre vej. Det giver det bedste resultat. Lad være med at brug alt det du har fundet, vælg noget ud og så prøv dig frem.

Matchende farver

Når du skal vælge dit lys, så husk at tænk over hvilke farver der matcher til farven/erne på lyset. De mest normale farver er guld og sølv. Jeg valgte for eksempel i år et lys med guld skrift og mønster, fordi jeg gerne ville have at der skete lidt i min dekoration, da jeg vidste den ville blive meget simpel. Sidste år valgte jeg en i sølv, fordi jeg havde flere elementer der matchede bedre med den. Dog kunne jeg også sagtens have brugt en sølv i år.

Udover at lyset skal matche til resten af dine elementer, så skal alle dine elementer også supplere hinanden. Vælg julekugler, julepynt og hvad du ellers kan finde på i samme nuancer.

Tag naturen med i din dekoration

Nok det aller vigtigste i den nordiske juledekoration, er at tage elementer fra naturen med. Man kan finde masser af smukke og skønne ting i naturen, så tag et smut ud i skoven og gå på opdagelse.

Da min familie og jeg havde været i skoven i lørdags, kom vi hjem med et hav af lærkegrene, grankogler, 4-5 salgs mos, svampe, gran og masser af andre fantastiske ting, som man kan anvende i sine dekorationer.

Prøv dig frem

Selvom at jeg kan liste en masse tips, til hvordan man kan lave en simpel dekoration, så handler det i bund og grund at man skal prøve sig frem. Put forskellige ting på din dekoration og se om det virker. Gør det ikke det, så put noget andet på. Nogle gange må man gå en anden vej, end den man lige havde tænkt sig fra starten af.

Køb dig til resultatet

Har du ikke tid, mulighed eller lysten til at skulle lave din egen dekoration, kan du også sagtens købe dig til den. Der findes mange julemarkeder hvor man kan købe fine dekorationer. Men er man til et mere langvarigt resultat, som måske også kan holde til næste år, så kan du købe nogle fine kalenderlys holdere, som I kan se på billede 2 og 3 i collagen og købe dem lige her: Ferm Living kalenderlys holder og Normann Copenhagen Heima Block.

Har du fået lavet en dekoration til dit kalenderlys?

Indlægget indeholder affiliate links.

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1. søndag i advent give away - I Love My Type