Print selv: OPRYDNINGSGUIDE - How to clear out your interior

Sådan påvirker lamper din indretning + 7 gode råd

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

Lampers primære funktion er at kunne lyse rummet op, så man kan se noget. Men i den moderne indretning har lamper også en sekundær funktion, som er næsten lige så vigtig som den primære. De skal nemlig være flotte og passe til rummet.

Der findes et hav af forskellige lamper og et hav af forskellige rum, derfor kan det nogle gange være svært at vide, hvilke lamper man skal vælge til hvilke rum. Derfor har jeg i dag lavet dette indlæg sådan påvirker lamper din indretning.

Hvilket rum skal lampen anvendes i?

Inden vi går i gang, med det som dette indlæg egentligt handler om, hvordan lamper påvirker indretningen, så vil jeg fortælle lidt om at det er vigtigt at vide, hvilket rum man skal bruge lampen i.

Køber du en lampe uden egentligt at vide, hvilket rum den skal anvendes i. Er det slet ikke sikkert du får den brugt, da det måske ender med at den slet ikke passer ind. Lampen størrelse, lysstyrke og udseende skal nemlig tænkes ind fra starten af. Dette gælder specielt ved pendler og ikke så meget ved eksempelvis bordlamper. En stor pendel til opgangen passer måske ikke så godt ind i køkkenet eller stuen der har et lavt loft.

Derfor er det vigtigt at tænke over, hvilket rum lampen er påtænkt til og hvordan er rummet indrettet.

Sådan påvirker lamper din indretning Hege in France//Tom Dixon lampe

1. Den røde tråd

Når du skal vælge en lampe eller rykke rundt, på lamperne derhjemme, er det en rigtig god ide at holde den røde tråd. Hvordan er resten af indretningen i rummet, skal lampen passe til indretningen i form af farver eller facon?

På billedet her passer lampen rigtig godt ind, da benene på stolene er træfarvet og forholdsvis tæt på farven på lampen. Og så har man valgt at køre den røde tråd igen med pyntegenstandene på bordet i messing.

Tom dixon

Dezeen//Tom dixon lamper

2. Flere lamper sammen

Har du et rum med højt til loftet eller et rum med masser af plads? Så kan det være du skulle sætte flere lamper sammen, som på billedet her. De mange lamper skaber den samme fornemmelse, som en lysekrone og så giver det et livligt og spændende udtryk i rummet.

Entre

April and May//Lignende lampe fra House Doctor

3. Simpelt og elegant

Har du et langt rum, med knap så højt til loftet og som virker meget smalt. Er det en rigtig god ide at sætte nogle væglamper, som ikke fylder specielt meget, på den ene side af rummet oppe i højden, gerne over hovedhøjde. På den måde kommer rummet ikke til at føles trængt, da den fulde loftshøjde stadig er der og det virker ikke som om at rummet bliver smallere, da lamperne sidder forholdsvist højt på væggen.

TIP: Sørg for at vælge simple lamper, som ikke virker for robuste.

Indretning

Pinterest//PH Kogle

4. Højt til loftet

Har du højt til loftet og vil gerne have at rummet skal se ud af noget. Så vælg en større lampe, som kan tiltrække fokus og få rummet til at synes mere intim.

Her kan du også sagtens have flere lamper til at hænge ned fra loftet i forskellige niveauer, som i det andet tip i indlægget her.

Sådan påvirker lamper din indretning

Hviit//Muuto lampe

5. Lad lampen stjæle billedet

Lamper behøver ikke kun ses som tilbehør i indretningen. De kan også sagtens være den del som bærer hele indretningen i et rum. Har du et meget simpelt og minimalistisk rum, så vælg en lampe der kan pifte din indretning op og stjæle billedet.

Stilleben

La Maison//Flowerpot Verden Paton

6. Stilleben

På et af de eneste tidspunkter, hvor du ikke behøver at tænke lampen ind fra starten af, dog er det stadig en god ide, er når du skal bruge lampen i et stilleben. Har fungerer stylingen som regel bedst hvis det er en bordlampe.

I et stilleben kan du rukke rundt med tingene som det passer dig. Har du nogle ting, som ikke passer ind, så fjerne du dem bare fra området og så er det egentligt ikke sværere. Prøv dig frem og tag gerne et par billeder undervejs. Det gør det en del lettere og se om stylingen er sådan, som du vil have den.

Få flere tips til styling af stilleben her.

Lamper som kunstApril and May

LamperArchi products

7. Lamper som kunst

Lamper kan være meget mere en bare lamper. Har du et område som både mangler lys og måske noget kunst. Hvorfor så ikke bruge en lampe på en alternativ måde. Man kan købe eller lave lamper, så de f.eks. ligner lampen på det sidste billede.

En anden god ide er at bruge lampernes leding, til at forme en figur eller et mønster. Det gør rummet meget mere interessant at være i.

Det var de tips, jeg havde til dig i dag. Kan du bruge dem og har du måske nogle at tilføje? Så del dem med mig.

Vil du have flere tips til din indretning, så tag et kig under kategorien Indretnings tips. Skal du have lidt hjælp til at finde den rigtige lampe, skriv til mig, eller tag et kig i disse indlæg, her, her, her og her.

Indlægget indeholder affiliate links.

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

2 kommentarer

 • Pernille

  Gode forslag :smiley:
  Det vigtigste for mig er faktisk ikke kun om lampen passer ind rent look mæssigt, men faktisk hvordan den lyser. Lyset giver rummet liv.
  Nogle af lamperne ovenfor er metal lamper, hvor man skal huske at metal KUN giver lys hvor lampen er og ikke ud til rummet. Som en spisebordslampe vil jeg med fordel anbefale (og har selv valgt) en glas lampe. Glas giver lys ud af skærmen, og ud til rummet. Metal giver kun et nedadrettet lys og kun lige der hvor lampen er :grinning:

  Dertil er det også lige så vigtigt at man vælger en pære som passer til lampen. Det er et cirkus at finde den rigtige, så jeg spørger altid i min lokale lampeforretning, hvor jeg køber lamper, hvilken pære jeg skal bruge. Her vælger jeg også altid, hvis det er muligt, en LED pære for at spare strøm, så mine lamper kan brænde løs.

  Tak for dine altid gode indlæg, elsker dem ! Rigtig godt dag :smiley:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Gode pointer! Det skal man helt sikker også overveje. Dejligt du vil bidrage med et par tips! 😉
   Tusind tak for det, det er rigtig dejligt at vide! Og god dag til dig også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Print selv: OPRYDNINGSGUIDE - How to clear out your interior