Tanker om at blive selvstændig

OVERLEVELSES GUIDE: undgå gule og sorte blade på dine planter

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

I et stykke tid har der lidt været krise tilstand med mine planter her hjemme. Det startede med mine pileaer, som fik gule blade, som efterhånden døde og faldt af. Så fik min avocado plante sorte og helt udtørrede blade, dernæst min medinilla og til sidste fik min Calathea også gule blade. Som det glade plante menneske jeg nu er, så var jeg lidt i chok, og en anelse bange for at alle mine planter måtte lade livet her i vinter.

Det ville jeg selvfølgelig ikke skulle ske, så jeg søgte lidt på hvad det skyldtes og hvad jeg kunne gøre. Derudover snakkede jeg med en blomsterhandler og har prøvet mig lidt frem. Så nu skulle der gerne være en chance for at de overlever. Så jeg tænkte jeg ville dele mine tips til at undgå gule og sorte blade på dine planter. sådan undgår du gule og sorte blade på dine planterDe fleste planter gror ikke lige så meget om vinteren, som om sommeren. Hvilket giver god mening, når der ikke er lige så meget sol. Dertil kræver planterne heller ikke lige så meget vand, da det ellers ender med at de drukner. Fordi der ikke er lige så meget sol om vinteren, så kan nogle planter godt opføre sig lidt skørt og måske endda gå hen og dø.

Som sagt har jeg oplevet at mine planter får gule og sorte blade, hvilket skyldes forskellige årsager. De gule blade kommer fordi de ikke får nok sol og dermed kan planten ikke producere nok energi til alle blade. De sorte blade kommer hvis det er alt for varmt og tørt, som f.eks. ved at have en brændeovn i huset. Det er planterne ikke glade for. De skal gerne have en masse fugt for at kunne overleve. Så hvad kan du så gøre for at få dine planter til at overleve?

planter– Her kan du se et begyndende gult blad –

OVERLEVELSES GUIDE

1. Det aller vigtigste for at få dine planter til at overleve, er at sørge for de får nok sol. Så selvom det kan være træls at flytte sine planter, fra det perfekte spot i stuen, så kan det være nødvendigt. Sæt planterne ind i det rum hvor der er mest sol i løbet af dagen. I et rum med syd/øst vendt vindue, eller så tæt på så muligt. Mine planter er lige nu i plante hi på kontoret.

2. Får dine planter sorte blade, så skal de også flyttes ud af det rum brændeovnen befinder sig.

3. Planter bruger meget energi på at holde alle sine blade i live, også de blade der er ved at dø. Sørg derfor for at fjerne alle blade der er gule eller sorte. Også selvom det er en lille plet, for bladet vil gå hen og dø alligevel.

4. Planter elsker fugt og specielt i de tørre rum. Så brug en vandforstøver et par gange i ugen, så bladene bliver ved med at holde sig sprøde og flotte.

5. Ved de planter som får gule blade, skal du gerne undgå en radiator. Så stil dem helst i en vindueskarm, hvor der ikke er en radiator under. Varmen påvirker dem også og det bliver de endnu mere skøre af.

6. Vand sparsomt. Planter som pileaer, der skal have vand hver/hver anden dag om sommeren, skal kun vandes en gang i ugen ca. Og planter der skal have en gang i ugen om sommeren, skal kun have hver anden uge osv. Ellers kan det ende med du drukner planten.

Efter selv at have fulgt disse tips, har mine planter det ret så godt. Min avocado plante endte med næsten ikke at have nogle blade tilbage, men nu har den til gengæld skudt en del blade i toppen. Mine pileaer får ikke gule blade mere, i hvert fald ikke lige så mange – jeg har fjernet 1-2 stk. i løbet af januar, hvor jeg før kunne fjerne flere i ugen. Min calathea har det også rigtig godt, lige udover den gule plet du ser på billedet (som jeg lige skal fjerne), så har den heller ikke fået flere gule blade. Til gengæld tror jeg desværre ikke min medinilla overlever. ØV! Men jeg krydser fingre og håber den klare det. Det er heldigvis ikke alle blade der er ramt af den sorte pest, men ret mange af dem.

TIP TIL PLANTER DER FUNGERER FINT I RUM MED BRÆNDEOVN

Til min store skræk, så er der bare nogle planter som ikke dur til at bo i rum med brændeovn. Så hvilke planter kan man så have i rummet? Indtilvidere har jeg fundet frem til tre planter, som tilsyneladende har det fint og lever på bedste vis. Disse planter er: Monstera Deliciosa, Freds lijle og Ficus Elastica (gummitræ). Der her i hvert fald ikke været nogle tegn endnu, så jeg håber det bliver ved sådan.

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tanker om at blive selvstændig