Er du en tilbudshaj? Så er der gode rabatter at spare

Mød mine planter #trendenfortsætter

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

Det var så første hverdags uge i det nye år og hold da op hvor har det været hårdt at komme igang igen for mit vedkommende, men også rart at få en normal hverdag igen. I løbet af det næste stykke tid vil der her på bloggen blive snakket lidt om trends i 2016 nye som gamle.

I dag tager vi en “gammel” sag op igen, nemlig planter. I det næste indlæg om trends, vil jeg også vise jer hvordan plante trenden har udviklet sig/kommer til at udvikle sig. Men i dag tænkte jeg at det kunne være sjovt, at præsentere jer for nogle af mine yndlings planter, som jeg har her hjemme. Så jeg har taget et par portræt billeder af dem. Mød mine planter:

Phlebodium Aureum – Blue star

Phlebodium

Mød mine planterDenne plante er det nyeste skud på stammen og nok min favorit lige pt. fordi den er så smuk og så hyggelig at kigge på. Planten er i familie med bregner og kaldes også harrefodsbregne.

Planten skulle være let at passe og har det godt i lyse rum, dog uden direkte sollys.  Derudover så renser den luften, så den ville være rigtig god på badeværelset eller i soveværelset. Den har det bedst i et lunt rum, hvilket vil sige 15 grader eller derover.

Jeg vander min ca. en gang i ugen og den skal have gødning hver 14. dag om sommeren og 1 gang i måneden om vinteren.

Relevant: Top 10 af populære planter i 2015.

Kaktusser og succulenter

Kaktusser Kaktusser

Disse skønheder kender i helt sikkert. Det er i hvert fald blevet omtalt noget så vældigt i løbet af det sidste år. Kaktusser og succulenter er ret lette at passe, hvis man kender til grund reglerne.

De skal begge vandes nedefra, så de selv suger vandet til sig, altså i en underkop ellers rådner de, hvis de vandes oppe fra. Derudover skal de virkelig sjældent have vand. Det præcise interval kender jeg ikke til, men jeg vander mine 1 gang hver anden måned ca. Succulenter skal ofte vandes mere end kaktusser og nogle af dem måske ret ofte, alt efter hvilken succulent plante det er.

Relevant: Plante plakater

Pilea Peperomioides – Penge plante

Pilea

Jeg havde en rigtig træls oplevelse med min moderplante for noget tid siden. Jeg kom til at fjerne den, fra dens plads i vindueskarmen (det skulle jeg aldrig have gjort) og så stoppede den med at gro. Der kom ingen nye skud og igen nye blade. Den var gået helt i dvale. Så det endte faktisk med at den døde.

Heldigvis havde den lavet nogle baby pileaer til mig, som heldigvis bliver ved med at gro. Så jeg har lært min lektie, deres plads er i vindueskarmen. Udover min uheldige oplevelse er de rigtig nemme at passe.

Jeg vander dem ca. hver 2. – 3. dag, her om vinteren og næsten hver dag om sommeren. Derudover får de gødning 1 gang i måneden om vinteren og 1 gang hver 14. dag om sommeren. Så vokser de rigtig fint.

Relevant: 6 planter du ikke lige slår ihjel

Araucarja heterophylla – Stuegran

Stue gran

I stedet for et juletræ vi ikke havde plads til, købte jeg denne skønhed i december måned. Den er virkelig hyggelig og så fryder jeg mig over den tanke, at jeg ikke skal købe et nyt juletræ til næste år. Nu kan den bare pynte året rundt.

Planten klare sig godt i kolde lyse rum, dog ikke med direkte sollys. Om sommeren skal den have meget vand og næsten ikke noget om vinteren, da for meget fugtighed kan gøre skade på planten. Derudover skal den ikke have noget næring om vinteren. En lille detalje i følge haveabc’s hjemmeside, er at den skal have regnvand eller andet klakfrit vand.

Jeg krydser fingre for at min stuegran holder sig til næste år.

Relevant: 5 grønne planter du må eje

Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa Den skønne Monstera kommer vi heller ikke udenom. Hende har I nok stødt på et par gange her på bloggen. Siden jeg købte hende for snart et år siden, har hun bare vokset og vokset. Se bare her og her.

Monstera er yderst let at passe og kræver ikke så meget. Alle mine monsteraer står mere eller mindre i skygge, og der har de det rigtig godt. Dog vokser den som står ved siden af radiatoren 2-3 gange så meget, som de andre. Så varme kan de også godt lide.

Lad planten tørre ud mellem vandingerne og giv den gødning ca. hver 2-3 uge om sommeren.

Det var de planter jeg ville præsentere for jer i dag. Jeg har flere men desværre er nogle af dem blevet ret grimme, pga. tab af blade og lign. så de kommer ikke lige på bloggen. Derudover er der nogle af dem, der er afgået ved døden. 🙁

Se også flere indlæg om planter: Top 10 – populære planter i 2015Plante plakater6 planter du ikke lige slår ihjel5 planter du må eje og planter i indretningen.

Hvilke planter er dine yndlings planter?

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

2 kommentarer

 • Sådan en lækker lille jungle! Hvad bruger du af gødning? Har altid lidt ment, at det var noget pjat, men jeg begynder mere og mere at kunne se, at det nok bliver en nødvendighed, hvis jeg vil holde liv i flokken herhjemme 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Mange tak Lisbeth. 🙂 Jeg bruger faktisk bare sådan en universal gødning købt i Føtex til 20-30 kr. Den fungere rigtig godt og blev også anbefalet den af en blomsterhandler, så regner med at det er godt nok. 🙂
   Jeg har selv haft samme holdning, men de har det nu bedre når de lige får lidt gødning. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du en tilbudshaj? Så er der gode rabatter at spare