Hvad du skal ønske dig i julegave #2 - 66 gaveideer

Guide: Hvilke plakat størrelser passer sammen?

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

Da jeg lavede indlægget Stor plakat guide – Find den perfekte plakat, var der en sød læser, som spurgte mig og jeg ikke ville lave et indlæg, som kunne hjælpe jer lidt med at finde ud af hvilke plakat størrelser passer sammen. Hendes problem var at hun havde en plakat på 50*70 cm og kunne ikke rigtig finde ud af hvilke andre størrelser hun skulle vælge, da hun ikke vil ud og købe en hel billedvæg.

Jeg vil altid gerne hjælpe jer, mine søde læsere, så her får I lige en lille guide til at kunne finde det perfekte match, når vi snakker om størrelserne på plakaterne eller billeder for den sags skyld.

Str plakat guideplakat størrelses guide Hvilke plakat størrelser passer sammen1//2//3//4//5//6//7//8//9//10

Når man skal vælge nye plakater og størrelser til plakaterne, er det altid en god ide at starte med en masse inspiration. Min største inspirations kilde er Pinterest, der kan man altså finde stort set alt hvad man søger. Tag endelig et kig forbi min profil derinde også.

Som I kan se på de billeder jeg har fundet, så er der altså et hav af muligheder. Man kan sagtens have en enkelt plakat hængende alene, men udtrykket af plakaten/udseendet i rummet bliver helt sikkert optimeret, hvis man har flere hængende sammen.

Vil man ikke ud og investere i en hel billedvæg, så er størrelser som ligger tæt op af den pågældende plakat gode at bruge. Altså har man en plakat der hedder 50*70 cm. er en plakat i en A3 størrelse et godt valg. Nogle gange kan man også købe plakater der ligger imellem de typiske størrelser, som er A5, A4, A3, 50*70 cm og 70*100 cm, men det er ikke altid lige let at finde.

Relateret: Stor plakat guide – Find den perfekte plakat.

Når man vælger størrelser på plakater er det altså en god ide at tænke over, at der ikke skal være for stor forskel på størrelserne. Det vil komme til at se kluntet og ubalanceret ud, hvis man vælger den største og den mindste størrelse.
Synes man stadigvæk det ser ublanceret ud, hvis man har en 50*70 cm. og en A3, så gør som jeg har gjort på billede 4 – brug to A3 plakater ved siden af den store plakat, så virker helhedsudtrykket mere harmonisk.

Dog har jeg fundet et eksempel på at en A3 og 50*70 cm sagtens kan passe sammen. Se bare på det sidste billede i collagen. Her har man hængt den mindre plakat i en forskudt højde fra den store plakat. Hvilket påvirker udtrykket i en positiv retning.

Gallery wall layout

Ydermere har jeg fundet denne guide til layouts af billedvægge. Jeg tænkte at den passede godt i dette indlæg også for at give jer en fornemmelse af hvordan man kan lave en billedvæg og igen hvilke størrelser der kan passe sammen. Jeg synes den giver et rigtig godt overblik, specielt hvis man er blevet lidt rundforvirret i plakat junglen.

Jeg håber denne guide hjalp nogle af jer lidt på vej, når I skal ud og vælge størrelser på plakater og billeder. Og måske endda inspireret jer til at lave en billedvæg.

Husk at tage et smut forbi min store plakat guide – find den perfekte plakat.

Kunne du bruge min guide? Eller du stadig en smule hjælp? Så skriv endelig til mig.

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

2 kommentarer

  • Charlotte Louise

    Det er bare så sødt af dig at følge op på et spørgsmål. TAK! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad du skal ønske dig i julegave #2 - 66 gaveideer