Mine badeværelses favoritter #pæntmedpæntpå

DIY skab smukke mønstre af planter og blomster til dine rammer

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

planter flatlay I går tog jeg på planterov og fandt en hulens masse fine planter og blomster. Jeg har nemlig i længe haft et bestemt projekt i hovedet, men har slet ikke haft tiden til det. Så i går tog jeg mig ellers tid til det, nu når det var så godt vejr og det blev ellers en længere forestilling, da jeg først skulle ud og finde planterne og dernæst hjem og lægge det hele op og arrangere og gøre ved. Så jeg startede nok kl 13 og var færdig ved en 17 tiden.

Fordi jeg selv synes at det blev ret godt og fordi vi i disse plante og botanik tider, hele tiden prøver på at finde nye måder at integrere planter og blomster i vores hjem, har jeg så lavet denne lille DIY til dig med smukke mønstre af planter og blomster.

DET SKAL DU BRUGE: 

– Masser af planter – gå på rov og pluk alt hvad du kan finde, selvfølgelig ikke lige i andres haver, men rundt om i skove osv. Heller for mange end for lidt.
Gerne både blomster og blade som er friske, pressede og med symptomer fra efteråret
– Rammer og gerne disse fra Moebe – mine er 30×40 (men den fås desværre ikke mere) og en A4 eller disse sorte metal rammer
– Evt. baggrunds papir og tyggegummi/elefantsnot
– En masse fantasi

planterov - 10 ting ud kan lave i weekendenDet allerførste du skal gøre er at gå en god tur og find en masse forskellige planter, blomster og blade. Når du kommer hjem lægger alle planterne ud på et bord og opdel dem efter art. Så får du skabt et godt overblik og du kan dermed vælge hvilke du gerne vil lave noget med. Vælg herefter nogle ud og fjern resten fra bordet.

en blomst af blomsterSå er det tid til at skabe et mønster. Der er rigtig mange måder at gøre dette på og jeg valgte at skabe et rundt mønster der minder om en blomst og et tilfældigt mønster. Når du laver mønsteret så start på bordet, da det er meget lettere at flytte rundt på blade og blomster, end hvis du starter direkte på baggrunds papiret.

flatlayNår du er tilfreds med mønsteret, så tag et billede med din mobil. Dette er for at gøre det lettere for dig selv, så når du skal flytte mønsteret over på baggrunden er det, det samme mønster du får skabt. Selvom man tror at man sagtens kan flytte en ad gangen og huske hvordan det ser ud, så er det bare ikke altid let at få det helt samme mønster igen. Hvilket nogle gange kan ødelægge hele udtrykket.

ET GODT TIP
Har dine blomster og blade forskellige tykkelse, vil de sandsynligvis rykke på sig, når den kommer i rammen. Brug derfor tyggegummi (ikke det du putter i munden)/elefantsnot bag på blade og blomster. Så sidder de fast og de mønster bliver ikke ødelagt når glas og ramme kommer på. tilfældigt plante mønsterDIY skab smukke mønstre af planter og blomster til dine rammer BilledvægDet tilfældige mønster, som jeg er ret glad for. Den blev rigtig fin. En god huske regel når noget skal virke tilfældigt uden at være det, er at tilføje ulige elementer. Jeg har her valgt 3 slags planter og blomster. Der er hver i sær 5, 7 og 9 stk. Hvilket giver en god balance og samtidig et tilfældigt udtryk. Presset blomstDen sidste jeg lavede var dette simple billede. Der skulle ikke andet til end en presset blomst. Og den havde kun ligget i pres i 5 timer ca. Da det er efterår synes jeg heller ikke det gør noget at nogle af blomsterne er visnet en smule, den er stadig ret så fin.

Det handler egentligt bare om at putte nogle fine planter og blomster i ramme og få det til at se pænt ud. As simple as that! Så har du noget af gå i gang med her i weekenden.

Indlægget indeholder affiliate links. 

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine badeværelses favoritter #pæntmedpæntpå