10 køkkener der ikke er bange for farver

DIY lav dine egne sukkulent planter

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

For længe siden prøvede jeg mig for første gang, med at lave mine egne sukkulenter. Det gik slet ikke særlig godt, ikke en blev til en baby sukkulent. Det bundede i at det slet ikke er alle sukkulent planter, som kan lave små nye baby planter på denne her måde, som jeg faktisk troede det var.

Men nu har jeg til gengæld fundet den perfekte sukkulent til at lave små baby sukkulenter. Desværre kender jeg ikke dens helt rigtige navn, selvom jeg har ledt. Men de går ofte under betegnelsen husløg eller bare sukkulenter. Gem evt. et af mine billeder og vis den til blomsterhandleren, så kan de sikkert finde en til dig.

Læs også: Tips og tricks når man skal lave sine egne avocado planter

diy lav dine egne sukkulenterNår men alt du skal bruge er en sukkulent plante, jord, urtepotte, vand og masser af tålmodighed. For det tager ikke kun lige et par uger, nej nærmere måneder.

SÅDAN GØR DU

– Køb en pæn sukkulent plante, du kunne tænke dig at “avle” på

– Pluk enkelte eller alle blade af planten, pas god på at du ikke river bladene midt over, da planten sandsynligvis ikke vil kunne gro. Jeg har ikke prøvet det selv, dog har jeg læst at man skal gerne så tæt ind på stilken så muligt.

– Lad såret på bladene “hele”. Læg bladene på en tallerken en dag eller to, til såret ikke ser åbent ud mere. Blad rådner nemlig ret let så.

– Læg nu bladene på jord og sørg for at holde jorden fugtig. Stil urtepotten et lyst sted, dog ikke i direkte sollys.

– Efter et par uger begynder bladene at få rødder, og efter endnu flere uger kommer der små blade op.

– Lad baby planten forblive en del af det gamle blad, indtil det selv visner og du kan fjerne det.

– Hav tålmodighed. Det er en meget lang men yderst hyggelig proces.

Er du interesseret i at se udviklingen og processen, har jeg samlet nogle af de billeder jeg har taget af mine baby sukkulent planter. Nu er der gået 5 måneder siden jeg er gået i gang, og specielt den ene er rimelig stor. Men altså slet ikke noget at sammenligne med dem man køber i butikkerne. Jeg håber at til jul så er de ved at have en fin størrelse.

MIN PROCES

moderplanten– Moderplanten –

De første tegn på succes– Efter ca. 3 uger (+-), taget d. 6 maj –

Baby sukkulenter– 14 dage efter forgående billede, taget d. 20 maj –

Gør det selv– En måned efter forgående billede, næste alle blade er i blomst nu, taget d. 25 juni –

sukkulenter i massevis– Så store og fine er sukkulenterne så i dag, en måned efter forgående billede –

diy– Den største har nu fået sin egen potte, glæder mig til at se den i fuld størrelse –

Jeg startede min proces i starten af april, så der er ca. gået 5 måneder. Jeg gjorde det lige i perioden hvor jeg var i praktik i København. Hvilket faktisk var perfekt, da jeg så kunne se fremskridt hver gang jeg kom hjem. Det var ret sjovt.

Har du lyst til at begive dig i kast med at lave dine egne avocado planter, så har jeg også lavet en guide til det: Tips og tricks når man skal lave sine egne avocado planter.

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 køkkener der ikke er bange for farver