10 ting der skaber en perfekt søndags stemning #2

TIPS OG TRICKS NÅR MAN SKAL LAVE SINE EGNE AVOCADO PLANTER

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

For 3-4 måneder siden begav jeg igen i kast med at få et par avocado sten til at spirer. Første omgang for et lille år siden, ville bare ikke lykkedes og det er virkelig deprimerende, når man ser at det lykkedes for alle mulige andre både på diverse blogs og på Instagram. Men så besluttede jeg mig for at prøve igen, og denne gang lykkedes det mig endelig. Hele to af de tre sten begyndte at spirer.

Jeg lavede en smule om i min taktik og sørgede for at det var nogle gode avocadoer jeg brugte. Det gav pote, prøv bare at se mine to avocado planter i dag. Det er som at have en lille skov i vindueskarmen i køkkenet. Tag også lige et kig på hvordan den ene så ud, for en lille måned siden, synes altså de vokser vildt hurtigt lige pt.  Gode tips og tricks kan findes længere nede i indlægget.

DIY Avocado planterAvocado planterAvocado planter

TIPS OG TRICKS

–  Sørg først og fremmest for at købe en god avocado, det skal ikke være de billige i net, da stenene ofte er ret små. Det skal være en rimelig stor sten, som dem jeg har, de er ca. 4 – 5 cm i diameter.

– Tag det brune lag skrald af stenen, da den så har lettere ved at sprække. Derudover er det vigtigt at sørge for at den del, som avocadoen sad fast på træet med, er den ende som skal være ned i vandet. Jeg mindes at den har en lidt lysere farve end det resterende skrald. Og så kan man se nogle tydelige revner i stenen, det er her hvor stenen deler sig. (se det sidste billede) Når du stikker grillspydene ind i stenen, er det vigtigt at det ikke er her spydene skal sidde.

– Første gang jeg prøvede at få stenen til at spirer, havde jeg stillet dem et sted hvor der var masser af direkte lys. Det virkede slet slet ikke. Tror jeg havde dem til at stå der i 2-3 måneder. Så enten var stenene ikke gode ellers også kan de ikke lide direkte sollys. Så anden gang satte jeg dem i køkkenet, hvor der er masser af lys men ingen direkte sollys. Det hjalp altså, for hele to sten spirrede ud af tre.

– Der går ca en måned inden man begynder og kan se at der sker noget; stenen revner og der kommer rødder, og ca. 3-4 uger inden planten begynder at komme op. Jeg har hørt at man kan plante den i en potte lige så snart den slår rødder, men jeg ventede til at der kom en lille plante op, da jeg så følte at den havde større overlevelses muligheder. Da jeg også havde hørt at de nogle gange kunne dø, når de skulle fra vand til jord. Så det virkede i hvert fald for mig.

– Indtil videre har jeg ikke givet dem gødning, men det begynder jeg på nu her. De skal lige som mange andre planter have gødning ca. hver/hver anden uge.

Det var nogle af de erfaringer jeg har gjort mig og lært af. Så jeg håber at du også kan få det til at lykkedes. Selvom du har prøvet mange gange, så bare bliv ved, det kan være du er uheldig med en dårlig sten.

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

25 kommentarer

 • Hold da op, hvor er de bare fine! Det er jeg simpelthen nødt til at give mig i kast med 🙂

  http://cillesunivers.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Ja det må du prøve. Det er også så hyggeligt at se dem gro, når man selv har stået for at de kunne “leve” 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skal helt klart også kaste mig ud i det projekt – de planter er simpelthen så fine 🙂 tak for gode tips 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Det må du! 🙂 Dejligt du kan bruge det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte Pingel

  Hvor tit skiftede du vandet på dine avokadoplanter? Og hvilke slags gødning og jord bruger du?
  GOD DAG! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Jeg skiftede faktisk ikke vandet, men hældte nyt i så de hele tiden var lidt mere end halvt dækket af vand. Og så bruger jeg alm. pottemuld jord og en universal gødning, der kan købes i bilka og føtex for omkring 20 kr. 🙂
   Tusind tak og i lige måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hvor er de fine 🙂
  Jeg har netop plantet min egen, spirende sten og er nu interesseret i at høre, hvor ofte du vander dine?
  Mvh Lotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er så fine! Jeg har også en stående i vindueskarmen, der vokser på livet løs. Har du nogle tips til beskæring? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vincent

  Hvor er den grå potte fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Lippert

  Hvor modne skal de avocadoer man bruger være? har købt tre rimelig store ikke spisemodne avocadoer, de er ret hårde og grønne. Skal jeg vente til de er modne eller kan jeg bruge dem nu? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Hej Maria
   Det har jeg faktisk aldrig tænkt over. Men jeg har altid købt mine modne, så tænker at de har lettere ved at spire der, men ved virkelig ikke om det har nogen betydning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvilken jord bruger du til dine planter? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Jeg bruger helt almindelig pottemuld 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-mette

  Hvilken gødning bruger du til dit avokadotræ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Jeg bruger bare en helt alm. universal gødning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina jørgensen

  Jeg forstår ikke helt, hvad du mener med de spyd. ? Hvad er formålet med at bruge dem. ? Skal de blive siddende i eller er det for at stenen deler sig. ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Spydene er bare til at holde dem over vandet så de ikke falder helt ned. Når der er kommet rod på og du planter dem over, skal spydende bare ud igen. 🙂 Håber det giver mening.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • IDA

  Det giver mig sgu mod på at prøve igen, men vil lige høre; når du siger det skal være en ‘god’ avocado, hvad mener du så helt præcis?
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Fedt dejligt at høre. Jamen ikke en for lille en, og heller ikke en fra et net, de er ofte ret små. Så stenen skal gerne være rimelig stor, så har den lettere ved at spire 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  Jeg døjer med bananfluer, når jeg forsøger mig med avokadotræet… Har i prøvet det??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Prøv måske at skifte den øverste jord ud. Og ellers placer den et nyt sted? Har desværre ikke lige erfaring med dette 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  I stedet for at lade dem spire i vand, kan man også sætte dem direkte i jord ca 1/3 dækket fra bunden så kommer de også. Har 4 på knap 1 M højde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • August

  Jeg tillader mig at bruge dit kommentarspor til egne erfaringer… Jeg rensede stenen grundigt, og lagde så stenen i væddet køkkenrulle og pakkede stenen ind i det. Så lagde jeg stenen i køkkenrullen i en frysepose, slog knude på og lagde den under sengen i en bedroller, hvor der er mørkt. Der lå den i 2 mdr, hvor jeg så plantede den ud i god muld.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting der skaber en perfekt søndags stemning #2