Stor plakat guide #2 - Find den perfekte plakat til dig

8 tips til styling af dine vindueskarme

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

Det der med at style sit hjem, kan nogle gange være en udfordring. Hvad ser godt ud? Hvordan fungerer det i forhold til resten af rummet og er det egentligt bare resterne der er havnet i vindueskarmen? Når jeg styler mine vindueskarme her hjemme kan det også ende med at tage tid, for det er jo ikke altid det lige ser helt godt ud. Derfor har jeg samlet nogle gode tips til styling af dine vindueskarme, så det forhåbentligt skulle blive lidt lettere. Derudover er der masser af inspiration af hente i de forskellige billeder.

FUNKTIONEN

afslapning i vinduet
My unfinished home

Først og fremmest skal du vælge den funktion du vil bruge vindueskarmen til. Langt største delen af gangene fungere en vindueskarm som et sted man kan stille sine pynte genstande, men det kan også sagtens bruges til andre ting. Som for eksempel en hyggekrog, hvor man kan sidde og læse en bog, eller måske som en lille krydderurtehave, hvor man sår og planter spiselige planter.

FARVER OG TONER

farver og vaserA merry mishap blog

grønne farver
Femina

Ligesom i resten af indretningen af hjemmet, er det vigtigt at holde en rød tråd. Det kan blandt andet gøres ved hjælp af farver, om det så er tone i tone farver eller kontraster er op til dig, hvad du lige synes der passer bedst. Men gentagelser har det med at fungere godt, så brug gerne den samme farve eller samme nuancer flere gange.

Vil du vide mere om indretning med farver så læs også: 10 tips til at indrette dit hjem med farver

DET GYLDNE SNIT

Det gyldne snit
My unfinished home

I skolen, stort set lige meget hvilken skole man går/har gået på, lærer man om det gyldne snit. I denne her sammenhæng, handler det om at placere tingene i det gyldne snit. Kort sagt er befinder det gyldne snit sig cirka i midten, dog mere til den ene side end den anden side. Som for eksempel de to planter på ovenstående billede der står mere til venstre end mod midten.

Det gyldne snit er god til at skabe et visuelt smukt udtryk, som helt sikkert kan bruges i indretningen, hvis man ikke helt ved hvor man skal placere tingene.

Læs også: Top 10 – populære planter

BALANCE – SYMMETRI

glas og udsmykningCoco Lapine Design

vindueskarm
Living by CKK

Balance og symmetri hænger også sammen med det gyldne snit. Dog går balance og symmetri ud på at der er lige vægt og at begge sider ser nogenlunde ens ud, i sær i symmetri delen. Hvor i balance delen behøver det ikke se ens ud, men det fungerer bedst hvis der er lige vægt.

Eksempel så er der symmetri i det første billede, under overskrifte, med to store elementer der skaber et ens udtryk. Og i det næste billede bliver der skabt balance skråt over vinduet. Altså lammeskindet og puden i venstre hjørne og de mange origami figurer oppe i højre hjørne.

Et andet eksempel både på symmetri og balance ses nedenfor. Dog illustrere det også en anden metode at kunne indrette sine karme på.

Læs også: Et hjem spækket med design og DIY løsninger

PYRAMIDEN

balance
My unfinished home

En anden metode man let kan bruge til at få fine karme til at se indbydende ud, er ved at bruge pyramide metoden, også kaldet 3, 5, 8 i visual merchandising sprog. De laveste elementer stilles foruden og det højeste element stilles i midten. På den måde skaber man et harmoniske og balanceret vindue.

I 3, 5, 8 metoden, har alle elementer forskellige højder, altså 3 cm, 5 cm og 8 cm. /eller 30, 50 og 80. Det skaber en god rytme og flow i udstillingen. Men man kan også bruge elementer der har samme højde, som de to yderste har på billedet ovenfor. Her bliver der bare skabt et mere skarpt udtryk, hvor der er lige vægt. Begge metoder fungerer godt og det handler egentligt bare om at finde ud af hvad der fungerer bedst.

Læs også: Som studerende, blogger, freelancer og snart retail designer/stylist

NIVEAUER OG KLYNGER

niveauerOllies and Sebs haus

Vil du gerne have en vindueskarm, som er fyldt med en masse skønne sager, men uden det kommer til at se rodet ud, så arrangere sagerne i niveauer. Som her hvor magasinerne både skaber højde og dybde. Dertil skab klynger, hvor elementerne har forskellige former, højder og farver. Det giver et interessant udtryk og skaber spænding.

Læs også: 5 skønne stilleben + et par tips

LIDT HAR OGSÅ RET

planterMedinalind

En vindueskarm behøver ikke være fyldt med en hel masse nips. En enkelt plante eller vase kan også sagtens få karmen til at se attraktiv ud. Placer den gerne i det gyldne snit, for et mere levende udtryk.

Læs også: Sådan får du et større rum

PLANTER

stylingIndoors/outdoors

Er der noget vi ikke kan undvære i vores vindueskarme, så er det da planter. Ikke nok med at karmen er det perfekte sted at planterne kan få sollys, så giver det også bare et hyggeligt og roligt udtryk til et rum, hvis der er planter i det. Det samme i karmen. Her hjemme har jeg faktisk hele fem planter i karmen, vi har kun en i stuen, så det er med at udnytte den, og det er bare så hyggeligt at se planterne sprede sig og søge efter lyset.

Læs også: DIY lav dine egne sukkulent planter

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stor plakat guide #2 - Find den perfekte plakat til dig