DIY FEMININT PENALHUS TIL AT TAGE MED PÅ FARTEN

8 TIPS TIL AT FÅ SMÅ RUM TIL AT VIRKE STØRRE

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

Vi kender vel alle samme det, at vi godt kunne tænke os mere plads i vores hjem, uden at ma skulle vælte en væg eller bygge til. En gang i mellem synes jeg mindre “gamle” indlæg fortjener en repost og en opdatering, simpelthen fordi de bare kan noget. Okay rimelig meget ananas i egen jucie. Men indlæggene kan altså stadig noget og så er dette indlæg rimelig aktuelt. Hvordan får man egentligt et rum til at virke større, når man ikke har så meget plads at gøre med?

Læs også: 8 tips til styling af dine vindueskarme

8 tips til at få små rum til at virke størreHoney Oh My

LUK LYSET IND
Lyset er utrolig vigtigt og kan gøre utrolig meget for et rum. Så ikke noget med at lukke det ude med gardiner og persienner. Derudover er det en god ide ikke, at have for store og tunge gardiner, da det netop for rummet til at være tæt og pakket, hvis det ikke er det største rum i forvejen. Jeg har altid brugt plissegardiner, da de er hurtige lige at hive op, og så er de enkle og fylder ikke så meget. Ellers er lameller også et bud.

spejlePinterest

SPEJLE
Spejle kan virkelig gøre meget for et rum og specielt et mindre et. Selvom dit rum er lille, så vælg gerne et spejl af en hvis størrelse, helst ikke alt for lille, da rummet hurtigere virker større. Er spejlet lille, er effekten næsten ubetydelig, men er det rimelig stort, virker det næsten som om, rummet har fået en anden dimension.

lette møblerNordicdays

VÆLG LETTE MØBLER
Lad være med at vælge for store og voldsomme møbler. Det er en god ide at eks. vælge en sofa eller seng med ben på, og ikke en som flyder på gulvet, da luften under sofaen også betyder noget. Det giver et lettere udtryk til rummet. Derudover er det vigtigt at der er plads rundt om diverse møbler.

Spisestue - farver

VÆLG LYSE FARVER
Farver er også en rigtig vigtig faktor. Når vi snakker om vægge er det bedst at vælge meget lyse farver, gerne hvid. Hvis du virkelig gerne vil have lidt farve på en væg, så vælg en lys farve, ikke en sort eller mørkeblå. Det får rummet til at virke voldsomt lille. På billedet ovenfor virker rummet enormt, fordi de har valgt at lade gulvet, væggen og loftet gå ud i et.  Og så synes jeg det fungere super fint, med den lysegrå væg, som lige skaber en skøn kontrast.

Læs også: Tips og tricks når man skal lave sine egne avocado planter
Multifunktionelle møbler
Bloesem

LAV/KØB MULTIFUNKTIONELLE MØBLER
Når det ikke er pladesen der er mest af, må man til at være kreativ. Køb møbler som kan bruges til flere ting, eller lav nogle selv. Du kan finde masser af inspiration til dette i det nye program på DR1, som kører tirsdag aften og hedder Helt på plads. De er virkelig gode til at bygge fede multifunktionelle møbler. Multifunktionelle møbler kunne være, en seng, hvor der er plads til opbevaring nedenunder, en sofa med samme mulighed, et “hygge” møbel, hvor man kan sidde en masse mennesker, hvor der både er mulighed for siddepladser, borde og opbevarings plads.

VægtæppeFra indlægget: En super let DIY – Lav din egen vægdekoration

BILLEDER
Her spiller farven igen en rolle, vælg ikke for mørke billeder. Og efter min egen mening, gå efter plakater frem for malerier. Plakater er ikke lige så tykke som malerier, hvis man kan sige det sådan. Og ofte kan malerier godt føles lidt tynge, der findes selvfølgelig også mange malerier som virker lette pga. der er blevet brugt lyse farver og at der ikke er så meget maling på. Så gå efter dem, hvis du er mere til malerier end plakater. Derudover er det en god ide ikke at fylde en hel væg med billeder, det kan nemt virke alt for bastant. Vil du gerne have en billedevæg, skal du tænke på at billederne ikke bliver alt for store og at der er symmetri eller en form for “mønster” altså at billederne ikke bare bliver hængt tilfældigt. Brug tid på at finde den rigtige løsning.

NiveauerParachutehome

SKAB NIVEAUER
Skab niveauer i rummet. Om det er med billeder, lamper eller møbler er op til dig. Rummet kommer hurtigt til at virke større/der bliver højere til loftet, hvis der er niveau forskel.

MinimalistiskPinterest

EN MINIMALISTISK TILGANG TIL INDRETNINGEN
Sidste tip jeg vil komme ind på er bolig tilbehør. I små rum er det “bedre” at køre den minimalistiske stil frem for den maximalistiske. Det skaber en lethed og giver mere luft til rummet. Dog kan du godt vælge at give den lidt mere gas på farverne, hvis det ønskes. Men lad være med at tage alle verdens farver med i din indretning, det skaber lidt for meget kaos. Dette råd gælder generelt i indretning. Her skal du også tænke på at der er luft i mellem dit nips. Fyld ikke din vindueskarm, hylde eller reol helt op. Der behøver ikke stå 10 ting, for at fylde pladsen ud. I den her sammenhæng er lidt bedre. Men rummet skal selvfølgelig heller ikke være tomt, men find den gyldne middelvej.

Jeg håber I kan bruge mine tips til noget. Alle rådene er givet efter min egen mening, er man uenig er det selvfølgelig også i orden. Når man skal indrette er der heldigvis ikke en facitliste, som man har i matematik. Det er det, der gør indretning så spændende. Der findes så mange forskellige løsninger, der er ikke noget som er rigtig eller forkert, men der er selvfølgelig altid løsninger, som fungerer bedre end andre og jeg elsker at se hvordan andre gør tingene.

Læs også: 10 tips til at indrette dit hjem med farver

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY FEMININT PENALHUS TIL AT TAGE MED PÅ FARTEN