Kom i forårsstemning med lækkert interiør

7 tips til hvordan du indretter dig med skråvægge

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

De mest populære indlæg her på bloggen, er uden tvivl mine indlæg om indretning med skråvægge. Hvilket jeg sagtens kan forstå, da det kan være svært at vide hvordan man indretter sig bedst med de skråvægge. Derudover er det også svært at finde inspiration til hvordan man kan gøre det og hvad man skal undgå, på de forskellige medier som, pinterest, google og andre bolig blogs.

Så derfor synes jeg det var helt på sin plads, at dele nogle flere tips og ideer til hvordan du indretter dig med skråvægge. Selvom mange ser skråvægge som en pestilens, så har skråvægge virkelig sin charme. Formår man at bruge dem rigtigt og ikke lader sig begrænse af dem, kan de altså noget som lige vægge ikke kan.

Skråvægge

1 & 2

Hold en rød tråd

Generelt er det ret vigtigt at sørge for at der er en rød tråd i indretningen. Men når vi skal indrette os med skråvægge, er det altså ekstra vigtigt. Gør man ikke det, kan det hurtigt komme til at fremstå, som en rode butik klemt sammen under et tag.

Tag bare et kig på ovenstående billeder. Hele lejligheden er indrettet i disse vildt smukke farver, med enkelte tilføjelser. Det skaber ro, hygge, elegance og så ser det skide godt ud. Her har man virkelig koncentreret sig om den røde tråd og ført det helt til dørs. Gør jer lige selv den tjeneste og se resten af billederne fra lejligheden lige her.

indret dig med skråvægge3//4

HOLD MØBLERNE TÆT PÅ GULVET

Når man har skråvægge, kan det hurtigt komme til at virke trængt og indelukket. For at modvirke denne effekt, kan man sørge for at møblerne er så tæt på gulvet så muligt. For eksempel sengen på billede 3, som ligger direkte på gulvet, eller hylderne på billede 4, som er 10-15 cm. fra gulvet.

Dette er med til at skabe en illusion af, at loftet er længere oppe, end hvad det egentligt i. Derudover kan det også være meget praktisk at man kan sætte sig op i sengen, uden at man rammer hovedet imod loftet.

SKAB KONTRASTER

Kontraster er også en rigtig god måde at skabe dybde og en illusion af at få nogle ting til at virke større. Dog er det vigtigt at de mørke elementer ikke vejer lige så tungt, som de lyse elementer, da rummet så kan komme til at virke endnu mindre.

Du kan for eksempel male en mindre væg, som på billede 3, i en mørk farve og derefter holde resten i de lyse toner. Derudover kan der tilføjes flere kontraster med tekstiler og interiør. Hvilket også er med til at skabe dybde og liv i rummet.

Læs også: Sådan får du et større rum

Tips og ticks til indretning med skråvægge5//6

HOLD DET LYST

Den letteste måde at sørge for at rummet fungere optimalt og fremstå indbydende og rummeligt, er ved at holde det lyst. Sørg for at der kommer en del naturligt lys ind, mal væggene hvide og hold de fleste møbler i lyse nuancer. Det er selvfølgelig ikke alle der kan leve i et helt hvidt rum, så det handle om at tilpasse det til dine behov og mikse det med nogle fine kontraster og materialer.

Men alt i alt for hvidt altid et rum til at virke større.

EN FORNEMMELSE AF HULE

Alt efter hvilket rum du indretter og hvilken stemning du gerne vil opnå. Så er skråvægge optimale til at opnå en hule stemning. Se bare på billede 5 ovenfor. Så er du vild med at føle dig tryg, når du skal sove, kan man snildt hæve sengen, så den kommer tættere på loftet. Dette fungere rigtig godt på billede 5, da det hele er lyst. Det ville ikke fungere på samme måde, hvis den dominerende farve var sort eller blå.

Soveværelse og børneværelse7//8

KREATIVITET

Selvom man har skråvægge kan man sagtens være kreativ. På børneværelset ovenfor har de virkelig opnået et stort set perfekt resultat, med de skråvægge. Ved at male væggen på den måde de har gjort, er det som om de skråvægge helt forsvinder. Når man ser på billedet føles det i hvert fald som om, at der er blevet højere til loftet.

Derudover så bliver der skabt et fint og hyggeligt hjørne på børneværelset, som de fleste børn elsker at have.

BLIKFANG

For at forhindre de skråvægge i at stjæle alt fokus, så er det en god ide at skabe et blikfang, der befinder sig på gulvet. Det kan for eksempel være et sort tæppe, som på billede 8, som ens blik lyn hurtigt rettes mod, eller en kommode eller stol der har en speciel form, udtryk eller anderledes farve.

Læs også: charmen ved skråvægge & charmen ved skråvægge #2

Bor du med skråvægge? Og hvordan har du indrettet dig med dem? 

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kom i forårsstemning med lækkert interiør