Følger du med på de sociale medier?

6 planter du ikke lige slår ihjel

planter du ikke lige slår ihjelMit sidste indlæg om planter du skal eje i 2015 var ret populært, så jeg tænkte at jeg ville lave en opfølger, dog med lidt større fokus på hvilke planter du ikke lige kan slå ihjel. Jeg har fundet frem til disse 6 planter, som jeg synes er ret flotte og så er det jo ren win win, hvis man er “god” til at slå planter ihjel.

Ficus robusta
Planten må meget gerne stå i sollys om morgenen, og indirekte lys resten af dagen. Lad planten tørre delvist ud inden, den bliver vandet igen, og fjerne overskydende vand fra underpotten. Derudover skal planten gødes, mængden alt og afhængig af om den står i direkte sollys.

Ghost Plant (Graptopetalum paraguayense)
Er en del af succulents familien. Falder eller tager du bladene af, vil der skyde en ny plante ud af den. Planten trives i en blanding af tørv, sand eller andet grus, muld og en smule kompost. Du skal vande planten når den er tør et par centimetere nede i jorden. Du må ikke overvande, for så rådner roden.

Senecio Herreanus (Perler på snor)
Planten trives både i lys og halvskygge. Om sommeren skal den vandes og gødes reglmæssigt, og må ikke tørre ud. Om vinteren er det ca. hver 3. uge.

Kalanchoe Thyrsiflora
Skal gerne stå i sol og undgå total skygge. Ved at den står i solen, bliver dens blade røde på spidserne. Vand når jorden er tør og lad jorden tørre ud, inden du vander den igen.

Aloe Vera
Aloe Vera er også en del af succulents familien. Planten behøver ikke den største pasning og det gør ikke det store hvis man glemmer og vande den. Den skal som mange af de andre tørre ud en gang i mellem og så vandes igen.

Sedum Burrito
Denne plante skal vandes når jorden er tør ca. 3 cm nede. Jorden skal gerne tørre ud i mellem vandingen, men fra marts til oktober vandes den ca. ugentligt.

Mange af planterne lyder til at man skal passe dem rigtig meget, men fælles for dem er at det går nok hvis de ikke lige bliver vandet hele tiden. (siger jeg uden at være planteekspert) Når planter har tykke blade, indeholder de meget væske, derfor kan de overleve lidt længere tid.

Kan du slet ikke holde en plante og er god til at dræbe dem, så skaf dig en aloe vera plante. Der skal meget til før den dør. 😉

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Følger du med på de sociale medier?