Personlige plakater og lidt fra vores stue

5 ideer til at få dit hus/lejlighed til at føles som dit hjem

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

Kender vi ikke alle sammen det, måske specielt når man lige flytter i noget nyt, eller nogle gange hvor det bare føles helt forkert, at det sted man bor ikke helt føles som ens hjem? Man går og er lidt ved siden af sig selv, kan ikke finde ro og har svært ved at føle sig helt tilpas i sit eget så kaldte hjem?

Sådan har jeg i hvert fald haft det lidt, nu her hvor vi er flyttet i hus, ikke så meget nu, men specielt i starten. Og siden hen nu hvor her er blevet rigtig rart at være, er det gået op for mig, at jeg aldrig rigtig følte at vores lejlighed var vores hjem. I hvert fald ikke på samme måde som nu. Der var mange steder hvor jeg tænkte, ej det her område er træls, eller det her ødelægger lidt rummet. Hvor jeg nu er mere eller mindre tilfreds med det hele. Derfor har det gået op for mig, hvor meget det egentligt betyder at man føler sig godt tilpas i hele ens hjem, og derved føler sig hjemme.

Så I dag tænkte jeg at jeg ville videregive nogle af de ideer der kan gøre dit hus/lejlighed til dig hjem.

Indlægget indeholder affiliate links/reklame

stemning

1. SKAB HYGGE OG STEMNING
Er der noget som er vigtigt i de danske hjem så er det hygge og selvfølgelig også stemningen i ens hjem. Hygge er vigtig fordi det er noget som står os alle nært, og fordi det er sådan en stor del af vores hverdag. Vi skal helst hygge os hver dag, om det bare er en halv time eller hele dagen, så skal hyggen være der.

Der er flere måder du kan skabe hygge i dit hjem på og egentligt så er det helt op til dig hvordan du gør det og hvad du forbinder hygge med. For mig handler det om at føle sig godt til pas, der er noget lækkert at se på og man har det rart i kroppen.

For eksempel er denne lyskæde fra Ellos, en perfekt måde at skabe hygge i hjemmet på. Jeg elsker at have den tændt, specielt om aftenen når det er mørkt udenfor. Eller en smuk lysestage kan også gøre tricket.

lysestage oyoy

Som denne stage fra OYOY.

2. HUSK DE SENTIMENTALE OBJEKTER
Et hjem er selvfølgelig ikke noget uden sentimentale og personlige objekter. Det kan være billeder, noget du har fået i gave, noget du har arvet fra din bedstemor eller noget du er specielt glad for og selv har tillagt det en værdig. Jeg er specielt glade for de ting jeg har fået i gaver, eller mine plakater, som jeg selv har taget og printet ud. Jeg er vild med når det både se godt og er personligt. Du kan se alle plakaterne i indlægget her.

Jeg er dog heller ikke typen der har alle familie medlemmer hængt op på væggen. Jo det er jo meget personligt og kan også været fint, men altså synes måske ikke helt det passer ind i min stil. Dog har jeg da billeder af mine niecer og min nevø, det er jo ikke til at undvære.

dit hjemby Lassen kubus 8 lysestage//Louise Roe City light vaser

3. PLANTER ER ET MUST
Planter, planter og flere planter. Man kan altså ikke få for mange planter og planter er på ingenmåde på vej ud af den efterhånden store trend den er blevet. Jeg elsker alle mine planter og hader hvis en er ved at dø eller dør. ØV! Men i hvert fald så kan planter tilføje masser af liv og stemning i et hjem, samtidig med at de skaber en skøn ro. Lyder måske lidt modsigende, men det virker. Er der et eller andet du mangler i dit hjem og du ikke rigtig kan finde ud af hvad det skal være. Så prøv med en plante eller to og jeg vil vædde med at den er ved at være der.

4. INDDRAG DIN PERSONLIGE STIL
Ja vi har nok været lidt inden over dette emne. Men her mener jeg ikke som sådan personlige eller sentimentale objekter, men nærmere hvad du godt kan lide i indretningen. Om du er til flet og bambus, planter og botanik, farver eller den minimalistiske indretning. Du skal altså vælge det du elsker og gerne vil have i dit hjem og ikke det nyeste nye du ser i magasinerne og på Instagram. For hvis du gør det, kan det hurtigt komme til at virke falsk og slet ikke som dig. Dertil vil du ikke føle dig tilpas i dit eget hjem. Så mærk efter, find inspiration og inddrag det du elsker.

hyggeMilk lamper//Cozy room Sengetæppe

5. HVAD SÆTTER DU PRIS PÅ I DIT HJEM?
Endnu engang skal du lytte til dig selv og dem som bor i huset. Hvad er vigtigt i hjemmet, er det sofa hjørnet, spisestuen, et legerum eller hvad har du egentligt brug for og hvad sætter du pris på at have i dit hjem i din hverdag? Vil du gerne have et område hvor du kan sætte dig og lege med dine børn eller dyr? Skal du have et krea hjørne? Hvad bruger du egentligt tid på i din hverdag og hvad kunne du tænke dig at bruge tid på? Husk at overvej alt dette når du skal indrette dit hjem.

5 ideer til at gøre dit hus/lejlighed til dit hjem

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

6 kommentarer

 • Sikke et godt indlæg. Rigtig gode råd 🙂

  Rigtig god aften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Tusind tak Nadia 🙂 Og til dig også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gustavo Woltmann

  Rigtig gode billeder. Er overrasket over hvor godt den sorte væg passer til soveværelset.

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Tusind tak Gustavo. Faktisk er væggen mørkegrå men virker sort på billeder. Ja er også ret glad for den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fint indlæg! Noget af det jeg sætter mest pris på i mit hjem er, at ikke alle ting er splinter nye. Lige da min kæreste og jeg flyttede ind i vores lejlighed, var der lidt for meget Hay/sofakompagniet over den. Men nu har vi fx lige fået et brugt palisanderbord (som trængte til en kærlig hånd) som kan ses her, hvis man lyster: http://www.borellasblog.dk/dba-fund-500-kroner/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Det er også fedt at kunne finde nogle unikke ting, som andre ikke lige har. En god blanding af nyt og gammelt er også fedt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Personlige plakater og lidt fra vores stue