52 indretnings tips der optimerer dit hjem

4 holdbare grene og blomster

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

Det er sker efterhånden sjældent at jeg køber blomster, grene eller planter til mine vaser. Både fordi de ofte er ret dyre, og jeg har andre ting at bruge mine penge på, men også fordi de holder maks en uge, i hvert fald de fleste afskårne blomster.

Men når jeg så nu engang køber disse grene og blomster, så skal det gerne være nogle som holder i længere tid, så man ikke skal skifte dem ud og bruge flere penge på at købe nye. Dertil har jeg fundet 4 holdbare grene og blomster, som både er super fine og som sagt holder i ret så lang tid.

4 holdbare grene og blomsterGrene og blomster

BOMULDSGRENE

Jeg har i længe, før jeg købte denne gren, været vild med bomuldsgrene. Jeg synes de er super fine og så er der også noget fascinerende over at man rent faktisk kan lave tøj, ud af de bløde hvide blomster.

Grenen her købte jeg i oktober sidste år til 35 kr. Og den ser fuldstændig ud som den gjorde dengang. Hvilket vil sige at den bliver ikke grim, dårlig eller vissen. Jeg kunne forestille mig at grenene bliver tørret inden de bliver solgt, men har dog ikke belæg for det. Men i hvert fald så er jeg overbevist om at denne gren, kan holde i mange år, uden den ændre udseende.

Bomuldsgren

PILEGRENE

Pilegrenene var nogle jeg fik med, da jeg lavede denne smukke sag på Formland messen, for to uger siden. Den har endnu ikke ændret sig, og står stadig lige så frisk som for to uger siden. Dog er denne gren ikke lige så langtids holdbar, som bomulds grenen, da de små bløde skud vil blomstre og drysse en masse.

Uden at være helt sikker, så spår jeg at de vil kunne holde omkring en måned indendøre. Hvilket også er en 4 dobling af de såkaldte afskårne blomster.

Pilegrene

EUCALYPTUS GRENE

Mine yndlings grene at pynte mine vaser med, er eucalyptus grene. De er så fine og så dufter ret så lækkert. Duften kan dog nogle gange være ret kraftig, hvis man for eksempel rører ved planten.

Grenene som du ser på billedet er tørret ind, men kan derfor sagtens pynte stadig. Disse grene købte jeg som bordpynt til nytårsbordet, dengang var de rigtig fine og “sprøde”. Men selvom de tørre ind, kan de stadig være flotte og pynte. Tag bare et kig på billedet nedenfor, som er taget for ca. en uge siden.

Jeg gav 40 kr. for et virkelig stort bundt. Hvilket jeg virkelig synes var billigt, så det kunne jeg sagtens finde på at gøre igen.

Eucalyptus grene

TROMMESTIKKERE

Den sidste plante jeg vil anbefale i dag, er de charmerende trommestikkere, som jeg før har vist her på bloggen og også dengang, snakkede jeg om at de holdte sig vildt godt. Jeg købte disse blomster i februar sidste år, og de holder sig stadig rigtig pæne.

Jeg gav faktisk min veninde blomsterne for et par uger siden, for nu trængte jeg bare noget nyt at se på. De er stadig lige så gule og fine. Dog er stilken ikke grøn mere og som en fordel, så drysser de ikke mere. Så også denne blomst, er det jeg vil kalde en evigheds blomst.

For disse fem blomster gav jeg omkring 30 kr. for. Så heller ikke den er særlig dyr.

Trommestikkere

Er du vild med planter? Så tag et kig på top 10 over de mest populære planter i 2015.

Har du nogle blomster eller grene, du gerne vil tilføje til listen? Så skriv endelig en kommentar nedenfor, så vi andre også kan få glæde af dine erfaringer.

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

13 kommentarer

 • Karla

  Virkelig fine blomster! Har lige et spørgsmål,
  hvor købte du dine bomuldsplanter? Har nemlig ikke lige set et sted de kan købes 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Jamen jeg har købt den hos den lokale blomster handler her i Herning, den der er i centeret. Nu ved jeg jo ikke lige om du er her fra, men hun har rigtig mange lækre “moderne” planter, derude 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vanessa

  Må bare spørge, den font du har brugt til “til dine vaser”, hvad hedder den? :O

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Ved du hvor man kan købe pilegrenene henne? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Jeg kunne forestille mig at mange blomster forretninger har dem. Hvis ikke så kunne du også gå på jagt i naturen og finde dem selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Nymand

  Flamingoblomst – Anthurium i grøn/lime kan også være et bud

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Det vil jeg lige huske. Tak for dit bud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hvor købte du dine eucalyptus grene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Jeg har købt dem ved den lokale blomsterforretning her i Herning. Tror de kan fås stort set alle steder 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej 🙂 Hvad angår gæslingepil holder de også “evigt”, hvis man sætter dem i en vase uden vand – så vil de blot tørre ligesom bomuldsgrenene 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Hej
  Hvor kan man købe pilegrenene henne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Hej Rie

   Det kan du købe i alle blomster forretninger 🙂 alt efter sæson.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

52 indretnings tips der optimerer dit hjem