TIP: udsalg hos Normann Copenhagen spar 50%

10 tips til at indrette dit hjem med farver

Følg med på www.decorstudio.dk, som er min nye virksomhed og blog. Denne blog (living by ckk) bruger jeg ikke mere og er derfor inaktiv. Jeg svarer heller ikke på kommentarer mere herinde. Men til gengæld lover jeg dig at jeg er rigeligt aktiv på Decor Studio, Decor Studio blog og min instagram @decorstudiodk. Så husk at følge med der, hvor jeg dele indlæg ala disse og fylder dig med masser af inspiration.

Det er ikke altid lige let at finde den gyldne løsning, til hvordan du kan indrette dit hjem med farver. Men farver er skønne og noget vi er blevet mere opmærksomme på i løbet af det sidste år. Så derfor deler jeg 10 tips til hvordan du kan indrette dit hjem med farver, uden det bliver for voldsomt og kaotisk. Farver behøver nemlig ikke kun være noget man bruger på børneværelserne, de kan sagtens implementeres i hjemmet og stadig være stilfuldt.

indrette dit hjem med farver

1. HAV EN NEUTRAL BASE

neutral-base1/2

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at overveje hvilket udtryk du gerne vil opnå og hvordan du har tænkt dig at bruge farverne i dit hjem. Om det er væggene der får hele turen, gulvet, møblerne eller alt bolig tilbehøret der er farverigt.

Som udgangspunkt er det altid en god ide at starte med en neutral base. Basen kan både være vægge og gulv, og møbler. Så vælg din base og hold den neutral. For eksempel hvide vægge og gulve, og så kommer farverne i spil gennem møbler og tilbehør. Eller lade møblerne være sort, hvide, grå og så bruge væggene som en farvepalette.

Man kan selvfølgelig også mikse det, så man både har farverige møbler og vægge, som du kan se et par eksempler på nedenfor. Men her er det bare vigtigt at man enten sørger for at holde noget af rummet neutralt eller at mange ikke har mange forskellige farver i rummet. Så rummet ikke kommer til at fremstå som en malerbog.

farverige-vægge-og-møbler3/4

2. KOMPLEMENTÆR FARVER

komplimentative-farver5/6

Tager vi et kig på farvehjulet, så er komplementær farver, de farver som er hinandens modsætninger, altså kontrast farver. Komplementær farver er et rigtig godt redskab til at skabe liv, dynamik og spænding i et rum. Ovenfor ses to rigtig gode eksempler på hvordan man kan gøre.

Den dybe grønne farve mikset med postkasse rød, på det første billede, giver rummet et intens og interessant look. På billede to har de formået at kombinere en masse forskellige farver, som til sammen ser vildt godt ud. Grunden til at det er lykkedes på billede to, er fordi de har valgt 2 nuancer som de holder farverne indenfor. De blå-grønne nuancer og de røde-lyserøde nuancer. Som du kan se i farvehjulet, så er de blå-grønne farver og de røde farver komplementær farver.

Hvis du er farve glad og kan ikke få nok af farver, så indret dig med komplementær farver. Det er et super værktøj i indretningen.

 farvehjul

3. TONE I TONE FARVER

tone-i-tone-farver7/8

Det er ikke kun komplementær farver som fungerer godt sammen også tone i tone farver er rigtig gode, og noget vi har set en del til i 2016 allerede. Ved at indrette sig med tone i tone farver får man skabt et roligt og tilbagelænet rum, som virkelig kan skabe wow effekt.

Et hjem indrettet med tone i tone farver kommer ofte til at fremstå mere stilfuldt og elegant end et hjem indrettet med mange komplementær farver.

4. SKAB FOKUS PUNKTER

fokus-punkter9/10

En vildt god måde at bruge farver i indretningen på er ved at skabe nogle fokus punkter. Det kan enten være en væg der er malet eller et møbel der skaber blikfang. Ovenfor ses to gode eksempler på hvordan det kan gøres. Et fokus punkt fungerer bedst hvis omgivelserne er neutrale eller i  komplementær farver.

5. MAL VÆGGEN DE “NATURLIGE” STEDER

mal-væggene-de-naturlige-steder11/12

Noget jeg elsker ved farvede vægge, er når de er malet de steder hvor det er mest oplagt og som giver den bedste effekt. Det kan være en endevæg, et hjørne, en skråvæg eller som her, trappevæggene. Det giver et super spil i rummet. Og når væggene så bliver mikset med flere forskellige farver, tager det helt pusten fra en.

6. MIKS TEKSTURE OG FARVER

miks-farver-og-teksture13/14

Når man indretter sig med farver handler det ikke kun om at finde de bedste farver, som passer til en selv og ens hjem. Det handler også om at mikse farverne med forskellige teksture. På den måde får man skabt et interessant hjem med dynamik og rytme. For eksempel ville det sorte billede, være langt mere kedeligt hvis lampen ikke havde en skinnede overflade. Eller det samme ved det grønne billede, hvis træ møblerne ikke var med og det frynsede tæppe.

7. SKAB KONTRAST DER IKKE GØR ONDT I ØJNENE

kontrast15/16

Nu har vi snakket en del komplementær farver og vi fortsætter lidt endnu. Komplementær farver eller kontrast farver, behøver ikke kun være hinandens komplette modsætninger i farvehjulet. Det kan også sagtens være farver, som ikke ligger langt fra hinanden. Som for eksempel den gule og røde eller den grønne og lilla.

Men den bedste måde at sikre sig at kontrasterne ikke gør ondt i øjnene, er ved at vælge en neutral farve og en farve fra farve cirklen. De neutrale farver omfatter hvid, sort og grå, og betragtes egentligt ikke som farver, men de fungerer super godt i indretningen og er fantastiske redskaber til at skabe kontraster.

8. LAD VÆRE MED AT HAVE FOR MANGE FORSKELLIGE GRAFISKE UDTRYK

grafiske-udtryk17/18

Grafik er lækkert, men indretter du et hjem med knald på farverne, så hold igen med det grafiske. Mikser man mange mønstre, med en masse forskellige farver, bliver der hurtigt skabt kaos i et rum. Som du kan se på eksemplerne her, så holder man sig kun til et mønster. Hvilket faktisk også er tilfældet på alle forgående billeder i indlægget her. Så det er et no-go med mange forskellige mønstre og grafik, når man gerne vil have farverige rum.

9. GENTAGELSER

Vil du sikre dig at hele dit hjem kommer til at fremstå stilrent og at det sjove ikke kun sker i et rum, så husk at gentage indretningen i de andre rum. Det kan være den samme farve der går igen på vægge, møbler, illustrationer og andet bolig tilbehør. Det kunne også være nogle andre nuancer af samme farve, eller at man bruger nogle nye komplementær farver i andre rum.

10. FARVERIG BOLIG TILBEHØR

bolig-tilbehør19/20

At indrette sig med farver er en stor kunst og handler selvfølgelig ikke kun om at have farverig vægge, gulve, lofte og møbler. Men også at bruge bolig tilbehøret i indretningen. Er du en af dem som er glad for farver, ikke tør give dig i kast med at male dit gulv gult eller købe en blå velour sofa. Så brug bolig tilbehøret til at skabe et farverigt hjem.

Det var de 10 tips jeg havde til dig. Måske du har lyst til at fortælle hvordan du bruger farver i dit hjem?

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram (chalottekruse)

4 kommentarer

 • Sikke et spændende indlæg og sikke meget viden du har omkring det! 🙂

  God dag
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte Kamp Kruse

   Så dejligt du kan lide det og mange tak. 🙂 Ja har jo lært en del omkring emnet gennem min uddannelse og bloggen.
   Du må også have en rigtig god dag. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Marie Kjeldgård

   Dejligt indlæg. 🙂 Hvor har du fundet det første farvekort med de sarte farver, jeg er helt vild med farvenuancerne?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chalotte Kamp Kruse

  Dejligt du kan lide det. 🙂
  Det er et flügger farvekort.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP: udsalg hos Normann Copenhagen spar 50%